Ochrana osobných údajov

OCHRANA OSOBNÝCH ÚDAJOV, SÚBORY COOKIES A  BEZPEČNOSŤ NA STRÁNKE ORSAY.com

 

Ochrana osobných údajov

 

Je pre nás dôležité, aby ste sa pri nakupovaní na ORSAY.sk cítili bezpečne. Ochrana Vášho súkromia a osobných údajov je pre nás veľmi dôležitá. Osobné údaje, ktoré získame počas nákupu na ORSAY.com o Vás ako zákazníkoch spravujeme a spracúvame v súlade so zákonom č.122/2013 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov, v znení neskorších predpisov.

Spoločnosť ORSAY uverejnila túto príručku, ktorá Vám pomôže pochopiť, ako a prečo spoločnosť ORSAY zhromažďuje informácie od Vás, kto má prístup k týmto informáciám, a aké sú Vaše práva. Môžete navštíviť naše domovské stránky a prechádzať naše webové stránky bez toho, aby ste poskytovali svoje osobné údaje. Keď sa však zaregistrujete u spoločnosti ORSAY, budete vyzvaní, aby ste o sebe poskytli určité informácie.

 

Aký typ informácií spoločnosť ORSAY zhromažďuje?

1. Informácie, ktoré nám poskytujete v súvislosti s nákupom:

Pri nákupe na ORSAY.sk Vás požiadame o poskytnutie Vášho mena, adresy, telefónneho čísla, e-mailovej adresy a prípadne alternatívnej dodacej adresy. Tieto osobné údaje ORSAY uchováva a spracúva na účely uzatvorenia kúpnej zmluvy a plnenia práv a povinností z nej vyplývajúcich. Poskytnutie týchto osobných údajov je povinné, pokiaľ chcete uzatvoriť kúpnu zmluvu. Osobné údaje budú spracúvané v elektronickej podobe automatizovaným spôsobom alebo v tlačenej podobe neautomatizovaným spôsobom. Osobné údaje uchováme po dobu plnenia práv a povinností vyplývajúcich z kúpnej zmluvy. K tomuto spracúvaniu osobných údajov nie je potrebný Váš súhlas. Tieto osobné údaje uložíme bezpečným spôsobom vo vlastnej sieti spoločnosti ORSAY, chránenej bránami firewall. Tieto informácie sú dostupné iba oprávneným zamestnancom spoločnosti ORSAY GmbH, Im Lossenfeld 12, 77731 Willstätt-Sand, Nemecko, ktorí Vaše osobné údaje spracúvajú. Vaše osobné údaje budú ďalej sprístupnené prepravným spoločnostiam a to za účelom doručenia tovaru. Vaše osobné údaje využívame len v súvislosti s vytvorením a expedíciou Vašich objednávok a aby sme Vám pomohli s Vašimi prípadnými otázkami. Súhlasom s týmito Obchodnými podmienkami potvrdzujete, že poskytnuté osobné údaje sú presné, preto ich ORSAY považuje za správne.

Spoločnosť ORSAY nebude Vaše osobné údaje odovzdávať, predávať ani akokoľvek sprístupňovať akýmkoľvek tretím stranám s výnimkou prípadov stanovených zákonom, v tomto článku uvedených spoločností a prepravných spoločností v nevyhnutne nutnom rozsahu (viac sekcia Preprava). Spoločnosť ORSAY môže spracúvať Vaše osobné údaje prostredníctvom tretích strán, tzv. sprostredkovateľov. Vzhľadom na to, že ich zoznam sa môže priebežne meniť, jeho aktuálnu podobu Vám poskytneme na požiadanie.

Ak zistíte alebo sa domnievate, že ORSAY alebo ním poverená tretia osoba ako sprostredkovateľ uskutočňuje spracúvanie Vašich osobných údajov, ktoré je v rozpore s ochranou Vášho súkromného a osobného života alebo v rozpore so zákonom, najmä ak sú osobné údaje nepresné vzhľadom na účel ich spracúvania, môžete:

 

požiadať ORSAY alebo ním poverenú tretiu osobu ako sprostredkovateľa o poskytnutie potvrdenia, či osobné údaje sú alebo nie sú spracúvané, príp. aké osobné údaje sú spracúvané, aký je zdroj týchto informácii a zoznam spracúvaných informácií;

požadovať, aby ORSAY alebo ním poverená tretia osoba ako sprostredkovateľ učinil opravu alebo likvidáciu nesprávne spracúvaných, neúplných  alebo neaktuálnych osobných údajov alebo blokoval osobné údaje z dôvodu odvolania súhlasu s ich spracúvaním;

likvidáciu jej osobných údajov, ktoré sú predmetom spracúvania, ak došlo k porušeniu zákona.

Ak nás požiadate o informáciu o spracúvaní Vašich osobných údajov, poskytneme Vám ju.

 

2.  Informácie, ktoré nám poskytnete v súvislosti s prihlásením na odber nášho newsletteru:

V spoločnosti ORSAY sa snažíme dodržiavať aktuálne platné zákony a predpisy za účelom používania korektných marketingových praktík. Preto zasielame naše newslettery iba príjemcom, ktorí sa prihlásili na ich odber. Pokiaľ Vám bol zaslaný náš newsletter bez toho, aby ste nám dali na to svoj súhlas, môže to byť spôsobené tým, že Vám newsletter poslal niekto, koho poznáte.

Ak máte záujem odoberať náš newsletter, je potrebné, aby ste na to dali svoj súhlas, t.j. prihlásili sa na jeho odber. Pri prihlasovaní na odber Vás prosíme, aby ste poskytli svoje krstné meno, priezvisko a e-mailovú adresu. Prihlásením sa na odber newsletteru súhlasíte so spracúvaním osobných údajov v rozsahu podľa predchádzajúcej vety. Tieto osobné údaje spracúvame pre účely zasielania obchodných informácií, t.j. newsletteru. Poskytnutie týchto osobných údajov je dobrovoľné. Tieto osobné údaje budú uchovávané po dobu neurčitú, resp. do odvolania súhlasu spôsobom uvedeným nižšie. Osobné údaje budú spracúvané v elektronickej podobe automatizovaným spôsobom alebo v tlačenej podobe neautomatizovaným spôsobom.

Súhlas s odberom newsletteru môžete odvolať kliknutím na odkaz na konci každého e-mailu, ktorý Vám zasielame v súvislosti s odoberaním newsletteru.

Ak zistíte alebo sa domnievate, že ORSAY alebo ním poverená tretia osoba ako sprostredkovateľ uskutočňuje spracúvanie Vašich osobných údajov, ktoré je v rozpore s ochranou Vášho súkromného a osobného života alebo v rozpore so zákonom, najmä ak sú osobné údaje nepresné vzhľadom na účel ich spracúvania, môžete:

požiadať ORSAY alebo ním poverenú tretiu osobu ako sprostredkovateľa o poskytnutie potvrdenia, či osobné údaje sú alebo nie sú spracúvané, príp. aké osobné údaje sú spracúvané, aký je zdroj týchto informácii a zoznam spracúvaných informácií;

požadovať, aby ORSAY alebo ním poverená tretia osoba ako sprostredkovateľ učinil opravu alebo likvidáciu nesprávne spracúvaných, neúplných alebo neaktuálnych osobných údajov alebo blokoval osobné údaje z dôvodu odvolania súhlasu s ich spracúvaním;

likvidáciu jej osobných údajov, ktoré sú predmetom spracúvania, ak došlo k porušeniu zákona.  

Ak nás požiadate o informáciu o spracúvaní Vašich osobných údajov, poskytneme Vám ju.

 

3. Automatické informácie:

Snažíme sa udržiavať webové stránky prívetivé pre užívateľa tak, aby obsahovali informácie, ktoré pre Vás budú relevantné. Práve preto používame technológiu, ktorá umožňuje zhromažďovať, spracúvať a triediť informácie o používaní našich webových stránok. Tieto informácie zhromažďujeme pomocou cookies.

 

Čo sú súbory „cookie“?

Súbory cookie sú krátke textové súbory, ktoré sa sťahujú do Vášho počítača, telefónu alebo iného zariadenia prostredníctvom servera webovej stránky spoločnosti ORSAY. Súbory cookies nie sú škodlivé a neobsahujú žiadne dôverné informácie akými sú vaša adresa, dátum narodenia, alebo údaje o vašej platobnej karte. Súbory cookie sú nevyhnutnou súčasťou správneho a efektívneho fungovania našej stránky. Niektoré zo súborov cookies Vám umožnia vykonať platobné transakcie, zatiaľ čo iné nám umožňujú zlepšiť Vašu používateľskú skúsenosť. Používaním tejto stránky zároveň dávate súhlas s používaním súborov cookie našou spoločnosťou.

Súbory cookie používame z nasledujúcich dôvodov:

a.          Na umožnenie bezpečného prihlásenia k účtu ORSAY, aby ste mohli použiť funkcie „Môj účet“, ako sú informácie o objednávke, vykonávanie platieb a prezeranie údajov.

b.         Umožňujú nám zapamätať si obsah Vášho nákupného košíka, zatiaľ čo si Vy ďalej prehliadate našu stránku a následne dokončiť objednávku.

c.          Na zaznamenanie oblastí webovej stránky, ktoré ste navštívili, produkty, ktoré si prezerali a času stráveného prezeraním, rovnako ako produkty, ktoré ste zakúpili. Spoločnosť ORSAY používa tieto informácie na pomoc tomu, aby boli webové stránky viac užívateľsky prívetivé, na rozvoj nášho dizajnu stránok a neustále zlepšovanie kvality služieb, ktoré poskytujeme.

d.         Na distribúciu návštevníkov nášho portálu rovnomerne naprieč platformami na zabezpečenie toho, že sa obsah podáva s najrýchlejšou možnou rýchlosťou.

Ponúkame Vám tiež príležitosť zdieľať svoje skúseností na našich stránkach prostredníctvom sociálnych sietí, ako sú Facebook, Google + a Twitter. Použitím týchto funkcií tiež súhlasíte s povolením súborov cookie od týchto poskytovateľov. Viac informácií o tom, ako títo poskytovatelia používajú súbory cookies môžete nájsť na ich webových stránkach.

 

Sú súbory cookie bezpečné?

Áno. Informácie uložené v súboroch cookies sú bezpečné a anonymné. Neobsahujú žiadne informácie, ktoré by mohli osobne identifikovať Váš účet a nikdy nie je ohrozená bezpečnosť Vášho účtu.

 

Môžem vypnúť súbory cookies?

Spoločnosť ORSAY využíva súbory „cookie“, aby sme zaistili, že budeme poskytovať čo najlepšiu úroveň služieb pre našich on-line zákazníkov. Ako súčasť našej politiky ochrany súkromia a bezpečnostnej politiky však potrebujeme Váš súhlas na ich použitie. Ak chcete odvolať svoj súhlas, alebo ak chcete byť upozornení pri každom použití súborov „cookie“, mali by ste zmeniť nastavenie vo svojom prehliadači, aby ste nám zabránili v ukladaní súborov „cookie“ na pevný disk počítača. Pre informácie o tom, ako môžete zakázať súbory „cookie“, prejdite na kartu „Pomoc“ vo svojom prehliadači pomocou lišty s ponukou. Je potrebné poznamenať, že ak sa rozhodnete nesúhlasíť s používaním súborov „cookie“, Vaša skúsenosť z našich stránok bude vážne narušená a mnoho integrálnych aspektov stránok, vrátane (ale nie výhradne) pridania položky do nákupného košíka a pristupu k Vášmu účtu nebude fungovať vôbec.

 

Naše používanie sledovania oznámení

Tiež umožňujeme vybraným tretím stranám, ktoré sa s nami zúčastňujú na marketingových programoch, umiestniť súbory „cookie“, keď navštívite naše stránky. Tieto súbory „cookie“ nám umožňujú sledovať, ktoré reklamy vidíte a kliknete, aby ste sa dostali na naše stránky.

 

Tieto súbory „cookie“ sú rovnako bezpečné ako tie používané pri prechádzaní našich stránok a ani jedna z týchto tretích strán nezhromažďuje osobné údaje, z ktorých by boli schopní identifikovať jednotlivých zákazníkov. Spoločnosť ORSAY nie je zodpovedná za obsah a politiky ochrany osobných údajov tretích strán alebo iných webových stránok.

 

Ako chránime vaše osobné údaje?

Na zaistenie vašej identity používame certifikát servera (tiež známy ako digitálny certifikát) a Secure Sockets Layer. (SSL) na šifrovanie dátových prenosov.

Ak chcete skontrolovať náš certifikát/zabezpečenie, môžete tak urobiť pomocou jednej z nasledujúcich metód:

Zo svojho prehliadača, keď ste na stránkach:

Microsoft Internet Explorer 4 alebo novší

Kliknite na zlatý zámok v pravom dolnom rohu prehliadača, aby ste vyvolali detaily digitálneho ID tejto stránky.

Mozilla Firefox

Kliknite na žltý zámok v ľavom dolnom rohu prehliadača, aby ste vyvolali informácie o zabezpečení.

Opera

Kliknite na zámok v adresnej lište prehliadača, aby ste vyvolali informácie o zabezpečení.

 

Bezpečnostné opatrenia opísané vyššie sú len niektoré zo správcovských, technických a fyzických krokov, ktoré robíme, aby sme chránili Vaše osobné údaje. Otvorený charakter Internetu však znamená, že nemožno ponúknúť absolútnu záruku bezpečnosti, a Vy by ste si mali byť vedomí toho, že aj napriek všetkým opatreniam, ktoré robíme, nemôžeme zaručiť bezpečnosť Vašich osobných údajov.